הי,
מצורפת הזמנה לרטריט חוקרים צעירים שמטרתו לגשר בין עולם המחקר האקדמי, לבין עולם החקר הפנימי המתרחש על כרית המדיטציה.
ריטריט מחקר הוא מסגרת בה משלבים יחד שעות של התבוננות פנימה ומדיטציה מונחית, עם פרקי זמן מוגדרים להרצאות, דיונים, לימוד והפרייה הדדית. המתכונת של ריטריט מחקר תופסת תאוצה בשנים האחרונות במסגרות שונות, ובראשן מכון Mind & Life Institute. באוקטובר ערכנו רטריט ישראלי במתכונת זו לחוקרים וותיקים וכעת אנו מזמינים אתכם/ן לרטריט חוקרים צעירים.
נשמח אם תסייעו לנו להפיץ את הידיעה בקרב חוקרים צעירים.
תודה,
סטי
ריטריט מחקר קונטמפלטיבי ברוח הבודהיזם
כולל מפגש עם מורה הפילוסופיה הטיבטי – גן גיאצו
10-11 בפברואר 2014, בירושלים
מכון נלנדה שמח להזמינכם לריטריט הראשון מסוגו בארץ המיועד לסטודנטים וחוקרים צעירים. ריטריט שמטרתו להתחיל לגשר בין עולם המחקר האקדמי, לבין עולם החקר הפנימי המתרחש על כרית המדיטציה. הריטריט נערך בחסות עמותת ידידי הדהרמה
מהו מכון נלנדה?
מכון נלנדה, המכון הישראלי ללימודי בודהיזם, ולשילוב דרכי המחקר האקדמי עם חקירה קונטמפלטיבית – הנו התארגנות חדשה של חוקרים מתחומי מחקר שונים הנוגעים לדרך הבודהיסטית. המשותף לכולנו הוא המחויבות לבודהיזם כשדה מחקר אקדמי וכדרך תרגול ואימון אישית.
מהו ריטריט מחקר?
זוהי מסגרת בה משלבים יחד שעות של התבוננות פנימה ומדיטציה מונחית, עם פרקי זמן מוגדרים להרצאות, דיונים, לימוד והפרייה הדדית. המתכונת של ריטריט מחקר תופסת תאוצה בשנים האחרונות במסגרות שונות, ובראשן מכון Mind & Life Institute
תפיסת העולם הבודהיסטית ודרך התרגול המדיטטיבית מרתקות את עולם המחקר האקדמי המערבי בעשרות השנים האחרונות. כמות המחקרים העוסקים בנגזרות השונות של תרגול המדיטציה, כמו גם בעושר הגדול של הכתבים, הזרמים והמסורות החיות של בודהיזם גדלה במכפלות משמעותיות מדי שנה. עם זאת, חקר השדה הבודהיסטי אינו דומה לשדות מחקר אחרים. התרגולים הבודהיסטיים, כמו גם מרבית הכתבים, עוסקים בהתבוננות בנבכי הנפש של האדם, ומתארים מצבי תודעה הרלבנטיים לתרגולי התודעה המוצעים במסורת זו.
אנו טוענים כי חוקר הלומד את הכתבים הבודהיסטיים יוכל לעשות זאת בצורה מעמיקה ומשמעותית הרבה יותר אם יכיר הכרות מסוימת לפחות את מצבי התודעה האלו ויוכל להתייחס אליהם באופן ישיר. אנו גם מאמינים כי חוקר הבוחן יישומים עכשוויים של המדיטציה הבודהיסטית (מיינדפולנס) ראוי ונכון שיכיר את המסורת הבודהיסטית ממנה צמחו תרגולים אלו, את הכתבים וההקשרים הפילוסופיים והאחרים.
שני ימי הריטריט נועדו לאפשר לנו להתחיל לגשר בין עולם המחקר האקדמי, לבין עולם החקר הפנימי האישי המתרחש על כרית המדיטציה. הם נועדו גם לאפשר לנו להכיר חוקרים אחרים המצויים בדרך זו, לשתף בהתלבטויות, לשאוב השראה ולקבל תמיכה.
למי מיועד הריטריט?
ריטריט המחקר מיועד לסטודנטים וחוקרים אשר רואים עצמם כמתרגלים בדרך האימון הבודהיסטית. סף הקבלה לריטריט מורכב לכן משני חלקים:
מבחינת התרגול הריטריט מיועד למי שפגש והתנסה בתרגול המדיטציה, ומביע רצון להמשיך ולהעמיק את הכרותו ומחויבותו לדרך אימון זו.
מבחינת המסגרת האקדמית הריטריט פונה אל תלמידי תואר שני ומעלה, אשר תחום מחקרם קשור באופן ישיר לדרך הבודהיסטית, או שהם חוקרים יישומים בכל תחום שהוא הנגזרים מדרך התרגול או תפיסת העולם הבודהיסטית. (תלמידי תואר ראשון העומדים לקראת השלמת התואר, ומתכננים המשך לימודים בתחומים המצויינים מעלה יוכלו להגיש בקשה להשתתפות בריטריט, אשר תישקל על בסיס הנתונים האישיים והמקום הפנוי).